Fie că ești graphic designer și vrei să îți promovezi portofoliul, sau o agenție la început de drum, prezența online este cam obligatorie. Iar pentru asta este esențial să ai un site. Nu orice site, ci un site bine pus la punct. În acest episod discutăm despre Wordpress, un tool care ușurează viețile a aproximativ 30% dintre deținătorii de site-uri din lume, despre plugins și themes și despre mici detalii importante pe care trebuie să le iei în considerare pentru a avea un site dus la alt nivel.
1. Vorbim despre începuturile lui Mihai în domeniul creativ. Cu perseverență, poți să profesezi într-un domeniu chiar dacă nu ai experiență.
2. Mihai este webdesigner cu ceva ani de experiență în Wordpress. Ne povestește despre punctele forte și punctele slabe ale acestui tool.
3. Povestim despre cât de important este un site bine pus la punct pentru un graphic designer și despre lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când ai unul.
1. Știai că aproximativ 30% din site-urile lumii sunt pe Wordpress? Asta pentru că este o platformă ușor de gestionat, care nu necesită să apelezi la un developer. Totuși, Mihai spune că ar fi un understatement să crezi că folosind Wordpress nu vei învăța anumite tehnici ce țin de coding.
2. De ce Wordpress și nu alte CMS-uri? Mihai preferă Wordpress deoarece este un tool super flexibil, ușor de integrat în alte platforme și este eficient atunci când vrei să adaugi alte module și sisteme 3rd party.
3. Când vine vorba despre comunicarea cu un client care vrea un website, pentru Mihai cea mai chalenging parte este aceea când așteptările sale sunt total diferite față de așteptările clienților.
4. Chiar dacă un client alege cea mai mediocră versiune pe care ai putea să i-o pui la dispoziție și chiar dacă acest lucru este frustrant, nu trebuie să te atașezi prea tare de munca ta.
5. Printre recomandările de themes se numără Divi și Uncode.
6. Dacă vrei să îți duci site-ul la alt nivel, recomandarea lui Mihai este să ai un hosting dedicat pentru asta și să profiți de avantajele oferite, precum spațiul de stocare, utilizarea de plugins ș.a.m.d.
7. Dintre sutele de milioane de plugins, cele mai importante și esențiale pentru un site sunt: plugins pentru SEO (cel de la Yoast e super mișto), plugins pentru migrare de site-uri și back-up-uri. Nu e ok nici să ai prea multe, pentru că îți încarci prea tare site-ul.
8. Sfat pentru graphic designerii care vor să își facă un site pentru a-și prezenta portofoliul: research, research, research și să țină cont de o investiție financiară.
Wordpress – https://wordpress.com/
Themeforest – https://themeforest.net/
Divi – https://www.elegantthemes.com/gallery/divi/
Uncode – https://themeforest.net/item/uncode-creative-multiuse-wordpress-theme/13373220
Yoast – https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/