EP 15

Actul de a scrie este mai important decât ceea ce scrii

Scrie într-un jurnal. Scrie pentru că te ajută să te organizezi, să vezi lucrurile mai clar și să îți aprofundezi relația cu tine însuți.
Ascultă podcastul și aici:
Ascultă podcastul pe iTunesAscultă podcastul pe Spotify

Rezumatul episodului

Scrie, scrie, scrie. ”Io-s designer, ce treabă am cu scrisu’?”, te-ntrebi poate. Ai, n-ai treabă, tu scrie numa’. Nu contează că nu te consideri bun la asta, talentul se formează în timp. Ține un jurnal. Actul de a scrie este mult mai important decât ceea ce scrii. Un jurnal te va ajuta să fii mai obiectiv, să vezi lucrurile mai clar și să iei decizii mai bune. Pe mine, cel puțin, m-a ajutat.

Subiecte

  1. Scrisul te ajută să previi haosul și să faci ordine în mintea ta. Ține un jurnal.
  2. Un jurnal este o modalitate faină de a te apropia și mai mult de tine însuți. Înveți să te asculți și să îți devii prieten.
  3. Nu ai nevoie de talent pentru a scrie. Just do it.

Idei principale

  1. Pentru a preveni haosul și a crea ordine în capul tău, cea mai bună modalitate de a încetini procesul minții, este să scrii.
  2. Talentul se dobândește în timp.
  3. Scrisul te ajută să îți organizezi gândurile și să prioritizezi ce este important.
  4. Statistic vorbind, obiectivele scrise pe hârtie au șanse mai mari să fie îndeplinite.
  5. Actul de a scrie este mai important decât ceea ce scrii.
  6. Mi-am surprins aproape tot liceul scriind într-un jurnal și am început să mă cunosc mai bine și să văd o altă ordine în viața de zi cu zi.
  7. Un audiobook de-al lui Jim Rohn mi-a amintit de feelingul ăla fain și de toate beneficiile pe care ți le oferă un jurnal, așa că am reînceput să țin unul prin 2018. La început scriam de 3-4 ori pe săptămână, iar din 2020 scriu zilnic.
  8. Cu un jurnal, totul pare mult mai clar: știu exact ce am de făcut, sunt mai conștient de timpul meu, de oamenii din jur, iar deciziile pe care le iau, sunt semnificativ mai bune.
  9. Iar cea mai faină chestie este că pot să mă întorc în trecut. E ca un fel de history brush în Photoshop.
  10. Comunicarea în toate formele ei este un skillset care te separă de restul.
  11. Progresul se vede doar dacă lași urme.

Cele mai ascultate