EP 13

Educarea clienților și a designerilor prin design thinking cu Răzvan Burciu

La povești cu Răzvan Burciu, fondator Just Mad, despre UX design, importanța educării clienților și a designerilor și, desigur, importanța mentoratului.
Ascultă podcastul și aici:
Ascultă podcastul pe iTunesAscultă podcastul pe Spotify

Rezumatul episodului

Povestesc cu Răzvan Burciu despre UX Design și despre toate chestiile mișto pe care le face prin Just Mad (și nu numai). Consultanță, educație și mentorat sunt câteva dintre cuvintele cheie din discuția cu el și te invit cu entuziasm să asculți episodul ăsta, pentru că omul acesta este o adevărata inspirație!

Subiecte

 1. Răzvan Burciu este una dintre jumătățile Just Mad, un proiect mega fain prin care oferă consultanță în design, prin workshopuri și mentorship.
 2. Cele două ramuri în care activează Just Mad sunt consultanța (tot ce înseamnă product design și product strategy, validare de concepte, design thinking aplicat) și educație (tot ce înseamnă corporate training și open training pentru orice persoană).
 3. Răzvan pune mare accent pe educație și pe mentorship, motiv pentru care își alocă săptămânal timp pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor pentru a deveni o versiune mai bună a lor.

Idei principale

 1. Povestesc cu Răzvan Burciu, antreprenor și product designer, fiind una dintre jumătățile proiectului Just Mad. Știai că Răzvan a vândut prima sa aplicație în clasa a zecea?
 2. Prin Just Mad, Răzvan și Ana fac consultanță pe design, țin workshopuri și azi-mâine lansează un mega curs. Printre clienții lor se numără UI Path, Fitbit, Banca Transilvania și mulți alții.
 3. Despre Just Mad – nu este o agenție, este o echipă formată din 2 persoane (Ana și Răzvan), care au clădit în jur o rețea puternică de freelanceri, pe care îi activează strategic.
 4. Just Mad activează în 2 mari domenii: consultanță (tot ce înseamnă product design și product strategy, validare de concepte, design thinking aplicat) și educație (tot ce înseamnă corporate training și open training pentru orice persoană).
 5. Diferența pe care o au față de alte echipe, este faptul că lucrează exclusiv într-un format de workshopuri.
 6. Prin Just Mad, oamenii ăștia își propun să educe și companiile, învățându-le ce este un UX ca la carte, pentru că design thinking este un mind set până la urmă, care transformă afacerea din interior spre exterior. Nota bene! De citit și cartea Design Thinking, de Tim Brown.
 7. Pe lângă faptul că educă și companiile, Just Mad vrea să educe și designerii autohtoni, dar și oamenii care nu au auzit în viața lor de UX. De ce? Dintr-o frustrare și anume faptul că există prea puțini mentori care să educe designerii și să îi ajute să devină o versiune mai bună a lor.
 8. O chestie extrem de faină este faptul că Răzvan își alocă săptămânal timp persoanelor care au nevoie de mentorshi. Deci scrie-i liniștit!

Links

https://www.justmad.co/
https://www.justmad.co/ux-career-booster
https://www.linkedin.com/in/razburciu/

Cele mai ascultate