EP 18

Vor rămâne creativii fără job din cauza Inteligenței Artificiale?

Cum ne asigurăm că într-adevăr rămânem în pas cu tehnologia și ne protejăm capitalul intelectual
Ascultă podcastul și aici:
Ascultă podcastul pe iTunesAscultă podcastul pe Spotify

Rezumatul episodului

Am povestit cu Dalibor Vasiljević despre cum va influența AI-ul munca creativilor, despre modurile în care va afecta productivitatea, cum te poate ajuta să îți îmbunătățești munca, dar și despre părțile mai puțin pozitive, care pot să apară atunci când devii dependent de folosirea excesivă a acestuia.

Last but not least, am dezbătut și întrebarea care i-a trecut prin minte oricărui creativ: rămânem sau nu rămânem fără job-uri datorită AI-ului?

Idei principale

  1. Ca designer, trebuie să te diferențiezi cu ceva. Partea asta de diferențiere nu este doar despre cum faci grafica și cum trebuie să o faci, ceea ce pe noi ne reprezintă este capacitatea de discernământ și de a decide ce este potrivit pentru proiectul pe care îl facem.
  2. Este important să acceptăm ideea că automatizarea va accelera productivitatea.
  3. Există algoritmi care sunt capabili să genereze patternuri mult mai precis decât noi și să genereze imagini.
  4. Capacitatea algoritmului de a procesa internetul și conținutul și a stabili patttern-uri pentru a stabili un context este uimitoare. Indiferent de cifre, algoritmul va deveni tot mai complex.
  5. Gândește-te cu ce viteză va putea un AI să genereze o identitate vizuală, de exemplu, dacă îi dai anumite instrucțiuni. Dacă îi spui că vrei pentru compania X să îți facă un poster, care să pară premium și să conțină anumite imagini pentru un anumit tip de public țintă, având acești parametri va putea foarte repede să își dea seama care este cea mai optimă combinație de elemente pentru compoziția grafică și să producă un fișier pe care poți să îl descarci pur și simplu.
  6. Pentru anumiți designeri, AI va contribui la creșterea productivității.
  7. Skill stacking: este important să îți dezvolți skill-uri complementare și să te educi continuu.
  8. Dacă nu suntem adaptabili, rămânem într-un timp și loc în care nu mai suntem competitivi.
  9. Va apărea o serie de oameni care vor fi foarte dependenți de AI, pentru că este mai ușor să nu gândești.

Cele mai ascultate