EP 19

Dezvoltarea creativilor dincolo de educația tradițională

Educația adevărată începe după terminarea facultății pentru că atunci vor apărea adevăratele provocări pe care trebuie să le înfrunți.
Ascultă podcastul și aici:
Ascultă podcastul pe iTunesAscultă podcastul pe Spotify

Rezumatul episodului

Educația tradițională are o abordare mai rigidă și se concentrează mai mult pe transmiterea de informații, lăsând puțin spațiu pentru dezvoltarea creativă.

Experiențele din facultate sunt faine, dar programa este învechită și nu te pregătește pentru situațiile reale de care te vei lovi când ieși de pe băncile școlii.

Facultățile ar trebui să se implice mai mult în pregătirea studenților pentru realitatea din afara școlii și să colaboreze cu sectorul privat pentru a le oferi acestora o experiență reală.Despre asta vorbesc cu Dalibor în acest episod. Enjoy!

Idei principale

 1. Simplul fapt că termini o facultate nu îți va garanta succesul pe mai departe. Este esențial să pui accent pe a acumula cât mai multă experiență în domeniul în care vrei să lucrezi.
 2. Pentru a îmbunătăți programa facultăților este necesar un upgrade de mentalitate. Din păcate momentan majoritatea facultăților din România nu sunt pregătite să țină pasul cu viteza schimbărilor care se întâmplă acum pe plan mondial.
 3. Trebuie să avem inițiativa de a reacționa. Partea de a învăța și a te educa nu are legătură doar cu școala. Este important să ieșim din zona de letargie în care așteptăm doar să ni se dea.
 4. Pentru a ajunge la următorul nivel, trebuie să fii autodidact.
 5. Te încurajăm să fii proactiv cu profesorii tăi. Dacă vrei să înveți ceva anume, propune-le profesorilor să abordați lucrul respectiv.
 6. Comunicarea eficientă și adaptabilitatea sunt abilități importante într-un mediu de lucru în care tehnologia și schimbările sunt frecvente
 7. Dacă nu știi cum să te organizezi și nu poți să te ții de deadline-uri, lucrurile nu o să fie în favoarea ta.
 8. Experiențele negative te ajută să ajungi pe traiectoria bună, dacă ai o mentalitate flexibilă.
 9. Ceea ce trebuie să faci odată ce termini facultatea, este să continui să înveți. Bucla asta de învățat nu se termină niciodată. It is a state of mind.
 10. Experiența dobândită prin voluntariat sau prin proiecte neplătite poate fi valoroasă și poate contribui la creșterea valorii personale
 11. Munca pentru valoare poate fi mai importantă decât munca pentru bani și poate genera o valoare mai mare în viitor

Cele mai ascultate