EP 09

Singura comunitate de design din România. Diferită.

În acest episod povestesc despre noua comunitate pentru designeri, Librăria de Design: de ce a fost creată și care este viitorul ei.
Ascultă podcastul și aici:
Ascultă podcastul pe iTunesAscultă podcastul pe Spotify

Rezumatul episodului

Yep, odată cu site-ul Librăria de Design, am deschis și porțile comunității cu același nume, sau pe scurt, comunitatea LDD.

Acu’ vreo 10 ani eram super frustrat pentru că nu aveam cu cine să mă consult pe partea de design și că toate feedbackurile primite erau de tipul: ”Bă, îi ok”. Nimic constructiv, nici o critică, nici un sfat. Am mai făcut parte din diverse grupuri de facebook, dar mi se părea destul de mult hate și spam. Așa că mi-am zis ”F*ck it, hai să fac eu o comunitate” and here we are.

Comunitatea LDD este căsuța noastră, unde vrem să promovăm doar content de calitate și primim doar oameni de calitate, cu respectul în buzunar. Învățăm învățându-i pe alții.

Subiecte

  1. Povestesc despre comunitatea Librăria de Design: cum a început, de ce a început și care este viitorul ei.
  2. Multe lucruri faine pornesc din frustrare: comunitatea a început datorită unei frustrări și anume faptul că nu aveam cu cine să mă consult pentru un feedback obiectiv/ critică/ sfat.
  3. Este super important să ai un network cu oameni de calitate, atât pentru dezvoltarea ta profesională, cât și cea personală.

Idei principale

  1. Anul ăsta am deschis porțile Librăriei de Design, un site în continuă dezvoltare, cu conținut educațional pe partea de design.
  2. Comunitatea Librăria de Design nu este încă o comunitate pe un grup de facebook. A fost creată pe o altă platformă diferită, departe de facebook, concepută ca un loc cozy, primitor, unde să ne ajutăm reciproc.
  3. Din păcate, sau din fericire, LDD nu este pentru toată lumea. Criteriile de selecție ale aplicanților au fost portofoliul și calitatea răspunsurilor oferite în formularul de înscriere.
  4. Motivul pentru care suntem selectivi este faptul că ne dorim să creștem calitatea designului și a oamenilor cu care intrăm în contact.
  5. Comunitatea LDD este locul unde poți să îți faci vocea auzită și să găsești ajutor. Lumea trebuie să fie încurajată să meargă mai departe și să învețe cât mai multe chestii.
  6. Am avut chiar și un prim call cu membrii comunității, botezat Pixel cu pixel, unde am povestit despre dezvoltare personală la un pahar de bere, timp de 2 f*cking ore. A fost genial.

Cele mai ascultate