EP 14

Lecții învățate din cea mai proastă colaborare. Ever.

Ca și graphic designeri, mai ales la început de drum, ne mai luăm și țepe. Dar din greșeli învățăm, nu?
Ascultă podcastul și aici:
Ascultă podcastul pe iTunesAscultă podcastul pe Spotify

Rezumatul episodului

Greșelile sunt niște super lecții de viață, dacă alegi să înveți din ele. În episodul ăsta îți povestesc despre unele dintre greșelile pe care le-am făcut acu’ vreo 10 ani și pe care nu le-am mai repetat și nici nu le voi mai repeta ever. Lecție învățată.

Subiecte

  1. Povestesc despre unul din eșecurile mele în design care m-a trezit la realitate.
  2. Când vorbești cu un client și vezi semnale nonverbale care nu pușca, run, Forrest, ruuuun!
  3. Niciodată, dar NICIODATĂ, să nu lucrezi fără un contract.

Idei principale

  1. Acu’ vreo 10 ani, împreună cu un coleg, am avut ocazia să colaborăm cu o firmă de printing măricică pentru crearea site-ului. Pe fast forward, lucrurile au luat o mică întorsătură, întrucât am ajuns să colaborez doar eu cu nenea director, nu pentru site, ci pentru un logo și diverse alte materiale necesare unei identități vizuale.
  2. Dacă la momentul respectiv aș fi observat toate semnalele nonverbale, aș fi fugit instant.
  3. La vremea respectivă nu știam tare multe despre legale, voiam doar să mă concentrez pe actul de creație. Nexam contract sau protejare a muncii. Big mistake.
  4. Am făcut un logo care i-a plăcut foarte mult lui nenea director, așa că am prins un având de încredere și m-am apucat de tooot felul de materiale. Practic,am cam supralivrat.
  5. Toate bune și frumoase, până la ceva party unde domn director a participat cu prietenii săi, artiști plastici. O oportunitate perfectă pentru a cere păreri despre noul său logo. Aici am învățat ce înseamnă design by comittee și ce impact poate să aibă părerea unui grup vs. un feedback constructiv.
  6. După party, evident, nimic din munca mea nu mai era ok. I-am cam dat tot omului ăstuia, până și fișierele sursă. Iar eu am primit o lecție.

Cele mai ascultate