De ce este important să îți promovezi munca?

Autor:
Stefan Asafti

Află cum se schimbă în bine viața ta profesională atunci când alegi să îți promovezi munca.

Tu obișnuiești să împărtășești lumii munca ta?

Dacă răspunsul tău este DA, excelent! Continuă să faci asta! Dacă răspunsul tău este NU, poate ar fi o idee să faci ceva în privința asta.

De ce este important să îți promovezi munca?

Procesul de creație este important pentru un om creativ, iar a le permite altor oameni să vadă creația sa este chiar la fel de important. I know, este scary să te expui. Este mult mai confortabil să stai în umbră, departe de hateri. În fond, oricât de bine ne-am stăpâni skillurile, rezultatul final va fi mereu diferit față de viziunea pe care am avut-o la începutul procesului de creație. Așa că preferăm să stăm în umbră, până devenim mai buni.

Doar că întotdeauna vom avea impresia că putem să devenim și mai buni, așa că ajungem să ne prelungim ascunzișul. Oricum lumea o să tot zică ce o vrea să zică. Unii te vor lăuda, unii nu vor zice nimic, alții îți vor zice verde în față opinia lor, alții poate vor fi chiar hateri. So what? Când alegi să îți expui munca, tu ești mult mai curajos pentru că alegi să te vulnerabilizezi în fața lumii decât un hater frustrat care împroașcă venin din spatele unui monitor.

Cum te va ajuta promovarea muncii tale?

Cunoști oameni faini

Odată ce share-uiești skillurile tale, îi vei fi de super ajutor cuiva care nu are experiența ta. De ce să nu ne ajutăm între noi și să învățăm învățându-i pe alții? Dăruind mai mult, cunoști oameni awesome care te vor susține la rândul lor și voila! Așa începi să legi prietenii super mișto.

Ieși din mediocritate

Dacă facem doar ce ni se cere, alunecăm cu siguranță către mediocritate. Dacă facem aceleași lucruri, devenim mai comozi, încrederea în propriile forțe scade și ne convingem că așa este corect. Odată ce ne expunem, ajungem să vrem să dăm mai mult.

Primești feedback

Da, feedbackul care nu e la locul lui de la oameni care au intenții nu neapărat bune poate fi dureros. Dar hey! Nu uita de tot feedbackul valoros pe care îl poți primi de la cei care vor să te ajute să devii mai bun!

Ajungi să vezi altfel munca ta

De regulă suntem niște critici destul de duri când vine vorba de munca noastră. Mereu încape loc de mai bine. Și cu cât o tot analizăm mai mult, cu atât ne dăm seama că este loc de îmbunătățiri. Atunci când primești feedback pozitiv, în schimb, parcă începi să vezi creația ta prin ochii celorlalți și realizezi că nu e chiar așa de rea. P.S.: Doar să nu ajungi în extrema cealală, în care îți expui munca pentru validare (🤫 fie vorba între noi, sunt mulți care fac asta)

Scopul este să vadă lumea că suntem prezenți și că existăm și că putem să fim de ajutor pe felia noastră. Never lose. Either win, or learn.

Vrei să pui și tu o cărămidă la baza Librăriei de Design?

Ne simțim onorați atunci când avem ocazia să colaborăm cu oameni dedicați și creativi. 🙃 Dacă vrei să ni te alături în aventura de a crea content educațional pentru designerii români, dă-ne un semn la join@librariadedesign.ro