Ediția 63

Punctul de plecare pentru reușitele de mâine

3
 min timp de citire

Bună dimineața 2023!

Las’ că-ți arăt eu ție 2024!

Este o practică bună să te uiți în urmă pentru a putea privi cu mai multă încredere înspre viitor. Motivația cea mai bună o luăm mai repede din eșec decât din reușite.

STOP!

Înainte să continuăm, vreau să îți mulțumesc pentru toată susținerea acordată prin deschiderea acestui newsletter, cafelele virtuale primite și mesajele de susținere sau criticile bine meritate. 🙏

Gata! Înapoi la programul normal.

A devenit o tradiție personală să îmi recunosc public reușitele anuale înainte de Anul nou.

Știu că poate să pară egocentristă treaba asta (și, să fiu sincer, într-o bună măsură chiar este), însă intenția inițială a fost de a-mi asuma mai multă responsabilitate pentru faptele mele și de a-i inspira pe ceilalți.

Îmi place să primesc "aplauze" și like-uri (la urma urmei cui nu-i place?) dar totodată sunt de părere că succesul (oricum ar fi el definit) include și momentele în care ne permitem să greșim.

Anul acesta vreau să vorbesc mai mult despre eșec, cel puțin așa cum îl văd eu ca parte din viața mea.

So, iată aspectele în care aș fi putut aduce îmbunătățiri în 2023, dar nu am reușit, și ce lecții am tras din aceste experiențe.

Am amânat școala de șoferi (again)

Poate că nu-i mare lucru, dar de ani de zile tot trag școala asta după mine. În fiecare an îmi promit că o voi face, doar ca să îmi dau seama că a mai trecut un an și nu s-a ales nimic.

Eșuez să îmi găsesc motivația de a face asta. Sau mai bine spus, nu reușesc să îmi calibrez convingerile. I just don’t feel it, deși știu că mi-ar prinde bine. Ai vreun truc sau sfat pentru mine? Aș aprecia fo realz.

Nu am acordat suficientă atenție creației de conținut video

Simt că mi-am pierdut agilitatea în acest domeniu și am lăsat să revină tendința mea spre perfecționism. Existau perioade când produceam mai mult conținut video și eram mai disciplinat.

Îmi place mult să creez conținut video dar m-am închistat în mine cumva și m-am pierdut pe drum. Îmi propun ca în 2024 să transform complet această situație.

Am irosit prea mult timp

În ultimele luni, am avut deseori zile în care, după ce-l pregăteam pe copil pentru grădiniță, mă întorceam la culcare. Nu din lipsă de somn, ci pur și simplu pentru că tentația era prea puternică.

Mi-am dat peste cap foarte multe zile în felul ăsta și eram conștient de ceea ce făceam. Știu cât de important este timpul pentru mine, dar acțiunile spuneau cu totul altceva.

Nu există ceva buton magic pe care să-l apeși și gata, nu mai ai distrageri. Stingi lumina la ora potrivită, nu mai stai 10 ore pe social media sau cu botu’ în Netflix.

Obiceiurile se clădesc în timp iar efortul pentru a le corecta pe cele mai puțin bune este semnificativ. E greu ca dracu’.

Nu am păstrat legăturile strânse cu cei apropiați

Viața se desfășoară, iar prioritățile se schimbă adesea.

Când munca devine predominantă, ajungi să amâni acea „cafea” cu prietenii apropiați, să-i suni sau să le trimiți un mesaj celor dragi, fie ei chiar și colaboratori.

Am început bine anul la capitolul ăsta, dar încet a căzut mai jos pe lista de priorități. Munca va fi mereu acolo, însă momentele unice petrecute cu cei dragi sunt limitate.

Ar mai fi multe alte nereușite dar mă opresc aici.

Și totuși pentru a echilibra puțin balanța voi menționa fulgerător și câteva reușite. Am dat eu rateuri, dar s-a și muncit.

Am lansat comunitatea LDD PRO, l-am întâlnit cu Chris Do, am prins drag de sport, mi-am depășit obiectivele financiare, am pus mai mult accent pe mentalitatea de marketer și am făcut o grămadă de mentorat 1:1.

Vreau să te las cu gândul ăsta.

Sărbătorește-ți întotdeauna realizările alături de ceilalți dar nu ignora motivația pentru viitoarele reușite, care adesea se află ascunsă în eșecurile tale.

Să ne auzim cu bine în 2024.

Ștefan

Portret Stefan Asafti