Ediția 76

Teambuilding Afară din cuib

3
 min timp de citire

Sunt două luni de când am trimis ultimul newsletter.

N-am mai făcut o pauză atât de lungă de mult timp. Am simțit nevoia să mă retrag și să-mi încarc bateriile creative. Experiența burnout-ului de acum doi ani m-a făcut să devin mult mai conștient de momentele când e bine să iau o pauză.

Așa că, fără niciun regret, am acționat în consecință.

Perioada asta a fost un act de balans pe toate planurile vieții: muncă, familie și iar muncă. Cel mai fain și semnificativ proiect la care am lucrat a fost organizarea ieșirii “Afara din cuib” a comunității de vulturi LDD PRO.

Despre asta vreau să-ți vorbesc în continuare.

Dar mai întâi, dacă ești pentru prima dată în newsletter, vreau să-ți spun un Bine ai venit în cuib! 🦅

Va fi destul de greu să pun în cuvinte tot ce s-a întâmplat în ultimele două luni, dar mai ales experiența weekendului 24-26 mai. Probabil n-am să reușesc să fac dreptate experienței, însă voi încerca să arăt o fracțiune din ea.

Comunitatea LDD PRO și-a deschis aripile acum 14 luni. OMFG, nu știu cum a trecut timpul atât de repede. Cu toții am avut nenumărate ocazii să ne cunoaștem, să colaborăm și să contribuim în industria creativă din România.

Totuși, lipsea ceva.

Lipsea berea aia, cafeaua, râsetele, caterinca, strângerea de mână și îmbrățișarea... în viața reală. Toate acestea s-au întâmplat!

Am format o echipă extraordinară împreună cu Anamaria, Alin, Cătălin, Mark, Ema și Adrian și ne-am pus pe treabă.

Scopul întâlnirii “Afară din Cuib”, a fost să consolideze legăturile dintre vulturii comunității LDD PRO, facilitând schimbul de idei și experiențe într-un cadru relaxat și plin de inspirație.

Așteptările au fost depășite, pot spune asta cu mare încredere.

Întreg weekendul a fost plin de activități. Nimeni nu a avut timp de plictiseală.

Ce-i amuzant este că, în același timp, lumea a uitat să facă poze sau să înregistreze vreun video. Iar asta este grozav, pentru că fiecare a trăit momentul. Mai puțin eu :)) că obiceiurile mele de fotografiat și filmat nu s-au temperat. Dar stai, că nu am fost singur în asta. Mădălin, Adrian și El Profesor (aka Adi Dascăl) au venit cu arsenalul lor.

Am avut 6 workshopuri foarte dinamice și pline de insight-uri. Din păcate, din motive tehnice, nu am reușit să le înregistrăm. Când am întrebat la cabană dacă au sală de ședințe cu proiector, au spus că au. Doar că nu au menționat că “sala de ședințe” este portabilă și se poate instala oriunde.

Ca să îți faci o idee despre ce s-a discutat, uite aici lista de workshopuri:

  1. Adrian Palyi - Cum deschizi uși către relații profitabile în industria creativă
  2. Stefan Asafti - Design financiar: Cum te ajută gestionarea finanțelor să iei decizii inteligente
  3. Adrian Dascal - Adevărata putere a Studiilor de Caz ca instrument de marketing
  4. Mark Repa - Când designul face click: Legăturile invizibile dintr-o identitate vizuală
  5. Alin Rosioru - Cum folosești Figma in moduri neconvenționale dincolo de UI design
  6. Andrei Coman - Extinderea și adaptarea identității vizuale pentru crearea unui Design System

Nu-ți imagina că au fost prezentări perfecte. Unele dintre ele au fost finalizate cu doar câteva ore înainte, inclusiv a mea. N-am ascuns imperfecțiunile, ba chiar le-am scos în evidență și mai mult. Timp de trei ore și jumătate, oamenii au fost ochi și urechi.

În a doua jumătate a zilei de sâmbătă am avut activități de grup. Ne-am deconectat de ecrane și ne-am conectat la creioane, pensule, foarfece, lipici și tot ce ne mai cădea în mână. Fiecare echipă a venit cu un concept pe tema “Let’s crack the egg”. Rezultatul a fost senzațional.

Serile... într-o oarecare măsură, au fost rezervate pentru somn (shit, ce-i ala?). O bună parte din ele au fost petrecute cu board games, muzică în surdină, apiță, ceiuc, limonadă. N-am băut deloc. N-am făcut gălăgie. Nu am făcut caterincă. Nu ne-am pozat cu urșii împăiați. Totul a fost chill 😏

Ce știu sigur este că acest teambuilding va avea loc și anul viitor. Deja avem lucruri planificate.

Însă cel mai important lucru este că am venit cu toții cu mintea deschisă și am plecat prieteni.

Portret Stefan Asafti