ediția 47

Când universul te impinge să stai jos

3
 min timp de citire

Eu cred că de cele mai multe ori, universul lucrează cu noi decât împotriva noastră.

Zilele astea treceam prin ce au scris vulturii din Spotlight și mi-a picat la suflet ce a zis Laara Bonn: “Fiecare low este urmat de un up, iar dacă realizezi asta, o să iei fiecare low ca un push din partea universului să stai jos și să fii cu tine, să ieși în natură sau să faci orice vrei să faci în acel moment.”

Câteodată universul ăsta chiar îți pune mâna pe umăr și nu te lasă să te ridici până nu te-ai reconectat cu tine. Până nu ți-ai pus gândurile în ordine. Până nu ești pregătit cu adevărat să te ridici din nou.

Mie mi s-a întâmplat asta anul trecut când am intrat într-un burnout masiv. Forța gravitațională a pământului era atât de puternică încât n-aveam chef și vlagă de absolut nimic.

Culmea este că știam ce se întâmplă, dar am ales să nu fac nimic în prima fază. Doar am zăcut acolo neputincios.

Ce-i funny acum, e că burnout-ul a coincis și cu perioada de “acomodare” cu Alex în relația de father to son. Pe vremea aia, nu petrecusem cu el chiar 2 săptămâni legate de dimineața până după-masă cu tot ce implică asta pentru un copil de aproape 2 ani 😅. It was a first și a fost NE.BU.NIE. (Spoiler, a fost extraordinar în final.)

Man, când credeam că eram deja low, m-am dus și mai low.

Am ajuns în punctul ăla de “no return” când chiar a fost necesar să stau cu mine și să privesc lucrurile în ansamblu. Să mă deconectez și să ignor tot ce nu îmi aducea nici măcar o fărâmă de binedispunere.

Vezi tu, situația mi-a afectat masiv procesul creativ. Locul ăla sacru. Spațiul ăla infinit la care țin foarte mult.

Știam că nu o să ies curând din rahatul ăsta așa că m-am așezat inconfortabil și am început să am grijă de mine.

Nu e de mirare că a fost cel mai bun lucru pe care (mi) l-am putut face.

Când corpul și mintea îți spun clar un "Fuck You! 🖕" stai jos și să ascultă cu atenție.

Spotlight

Iată cele mai inspiraționale cuvinte de înțelepciune ale vulturilor. Enjoy!

Paul Tănase

Cred că, fără excepție, oamenii sunt "creaturi" creative și e în natură noastră să vrem să punem în lume viziunea noastră.

Laara Bonn

Fiecare low este urmat de un up, iar dacă realizezi asta, o să iei fiecare low ca un push din partea universului să stai jos și să fii cu tine, să ieși în natură sau să faci orice vrei să faci în acel moment.

Robert Matyas

Când e vorba de disciplină, provocarea e să faci lucrurile alea pe care urăști să le faci. Asta a fost singura chestie care m-a adus aici, așa am reușit să mă dezvolt foarte mult în design, marketing, business, să învăț animații, să fac portofolii la care visam și să cresc o audiență.

Sabina Chipară

La începutul carierei de type design am avut senzația că am idei minunate, dar mai apoi am avut ocazia să cunosc designeri mult mai talentați, mai rapizi și mai pregătiți, ceea ce m-a făcut să vreau să lucrez, să învăț de la ei.

Alexandru Cajvanean

Sindromul impostorului apare fix când nu mai lucrezi. Dacă ai o oarecare consistență și lucrezi zilnic, chiar dacă e câte puțin, apare liniștea aceea de "astăzi am făcut ceva, deci nu e o zi pierdută".

Andreea Mironiuc

E important de ținut minte că perioadele de descurajare vin și trec.

Mădălina Vasiu

Nu te mai minimiza ca să nu îi deranjezi pe alții cu ce ești, știi să faci sau știi să spui. Oricum o să deranjezi, că nu-i în controlul tău cum se simt alții în prezența ta; măcar acceptă că n-ai control acolo și strălucește cu tot ce ești.

Tammy Lovin

Dacă aș începe de la zero, aș încerca să nu fac nici un fel de compromis în ceea ce privește ceea ce livrez ca și rezultat. Ori e ca mine, ori nu e deloc.

Mark Repa

Menajează clientul. Chiar dacă nu are dreptate, asta nu înseamnă că el e și responsabil să înțeleagă, e datoria ta ca profesionist să faci lumină vorbind pe limba lui.

Mihai Dolganiuc

Pentru a-ți recâștiga încrederea ai nevoie de mici succese, pe care le poți crea singur.

Alexandra Hochreiter

Pentru fiecare problemă există o soluție pe care mai devreme sau mai târziu o vei descoperi, iar fiecare trăire negativă are timpul ei, care la un moment dat expiră.

Daniel Andor

Networking și content sunt cele pe care le regret cel mai mult că nu le-am început mult mai repede.
Portret Stefan Asafti